Unnamed (6)

Lidt om Æbelø turen

Æbelø turen 2022.

 

Lørdag den 10. september var Niels Hougaard igen guide på en tur til Æbelø, efter nogle af de flotte nordfynske havørreder. Niels er opvokset på egnen og har rigtigt godt styr på fiskeriet på Æbelø

Vi mødtes ved Lindøhoved kl.0600. Vi var i alt 9 mand med på turen i år, hvilket næsten må være rekord. Vi blev velsignet med perfekt lavvande til gåturen over til Æbelø, så med mindre sved på panden end sædvanligt (Bortset fra en i neopren waders), var vi kl. 0700 til at starte fiskeriet.

Fiskeriet startede lidt sløvt og vi var lidt nervøse for at vandtemperaturen på omkring den 18 grader, måske holdt ørrederne på dybere vand.

Men i løbet af formiddagen begyndte de første gode fisk at komme på land og så forsatte det fornuftige fiskeri ellers jævnt ud over resten af dagen.

Alle mand bortset fra undertegnede lykkedes med at fange havørred.

I alt blev der fanget 9 havørreder over målet og et utal af fisk under målet.

Den største havørred på 62cm blev fanget Peter Götzsche. han havde udset sig en stor sten et godt stykke ude. Første kast på den ene side af stenen gav en havørred på 45cm. Kastet efter landede på modsatte side af stenen og gav den flotte havørred på 62cm.

Erling Maigaard var som sædvanligt leverandør af flere flotte fisk omkring halvmeteren og fangede da også dagens flotteste fisk.

Sidst på eftermiddagen gik turen igen mod land, men selvom vi også her havde lavvande, er det traditionen tror altid hårdere at komme i land igen. Det hjælper der altid, når der er fisk at bære på.

Jeg siger tak for hyggelig tur og samvær, hvor jeg ikke fangede en skid, men hvor jeg fik set Havørn, Sæl, Marsvin, Mufflon og Dådyr. Jeg skal helt klar med næste år igen, der er planlagt til 16/9-2023.

 

Knæk og bræk

Lars Petersen.

 

 

 

 

 

 

 

Billede tekst:

 

1: Første landende havørred af Peter Götzsche. 45cm.

2: Turens Største havørred på 62cm, fanget på Æbeløs vestlige side.

3: Dejlig duo fanget på hver sin side af en stor sten.

4: Erling Maigaards første fisk på turen.

5: Flot fluefanget havørred.

6: Turens flotteste havørred på 50cm.

7+8: Hjemturen er altid hård, men det bliver noget hjælper når man har lidt fisk at bære på.